Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013
Investește în oameni!

"MĂSURI ACTIVE DE OCUPARE ÎN SECTORUL AERONAUTIC PRIN FORMARE PROFESIONALĂ INOVATIVĂ (AEROTRAINING)" POSDRU/125/5.1/S/129302

Galerie Imagini - AeroTraining

Conferinta finala

Quanta Resurse Umane în parteneriat cu S.C. Aerostar S.A., Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bacău, Quanta Risorse Umane Italia şi Vulcanair, au finalizat cu succes proiectul cofinanțat din Fondul Social European: "MĂSURI ACTIVE DE OCUPARE ÎN SECTORUL AERONAUTIC PRIN FORMARE PROFESIONALĂ INOVATIVĂ (AEROTRAINING)” POSDRU/125/5.1/S/129302. Evenimentul de final a avut loc ieri, 18 noiembrie la Hotelul President din Bacău, reunind companii de renume din sectorul industrial și cel aeronautic. 

Curs Specialist în domeniul calității

       Programul de formare s-a adresat unui număr de 88 de persoane care în urma finalizării cursului au dobândit competenţe profesionale în: comunicarea specifică activităţii de audit a unui sistem de management al calităţii, programarea activităţilor de audit, planificarea activităţilor de audit, întocmirea şi completarea documentelor de audit, examinarea documentelor sistemului de management al calităţii, colectarea şi structurarea informaţiilor specifice activităţii de audit, analiza şi aprecierea conformităţii şi eficacităţii sistemului de management al calităţii, întocmirea şi susţinerea raportului de audit, conducerea auditului etc.

Examen Curs Mecanic aeronave - grupa 2 București

Cursul s-a adresat unui număr de 104 de membri ai grupului ţintă, a avut o durată de 720 de ore – 240 de teorie şi 480 de practică, iar pe parcursul derulării programului de formare, participanţii au dobândit competenţe în: construcţia şi funcţionarea sistemelor de propulsie ale aeronavelor, ale instalaţiilor şi echipamentelor, asamblarea şi montajul general al motoarelor şi instalaţiilor pe aeronave, întreţinerea şi reparaţia echipamentelor etc.

Caravana Craiova – Societățile Avioane Craiova S.A și Popeci Utilaj Greu S.A

La finalul lunii iunie a fost organizată o noua caravană în județul Dolj la societățile Avioane Craiova S.A. și Popeci Utilaj Greu S.A. 
Avioane Craiova acoperă un domeniu larg de activități de inginerie și proiectare, mentenanța produsului, testare, proiectare și execuție de scule și verificatoare, fabricație de aeronave și subansamble structurale și suport produs.
Popeci Utilaj Greu SA dispune în prezent de o capacitate de producţie potenţială de aproximativ 5500 tone/an, prognozând, la finalul investițiilor de modernizare și retehnologizare, o creștere a capacității de până la 8000t/an. Compania se angajează să ofere productivitate industrială la nivel inalt, soluți ingenioase în industria grea, performanță ridicată și eficiență garantată, angajament și responsabilitate, respectarea valorilor morale și realizarea tuturor proceselor conform eticii.

Caravana INCAS - București

Miercuri, 24 iunie 2015, a fost organizată caravana de vizitare a Institutului Național de Cercetări Aerospațiale (INCAS) unde au putut fi observate două suflerii aerodinamice (instalații experimentale în formă de tunel, pentru determinarea forțelor aerodinamice exercitate de un curent de aer asupra unor machete de avioane, în vederea stabilirii forțelor care se exercită asupra construcțiilor reale în condiții de exploatare).

Caravana Târgu Jiu - Societatea Mirfo Trading S.A

Societatea Mirfo Trading S.A din Târgu Jiu  a găzduit o altă caravană desfășurată în cadrul proiectului, iar participanții au putut vizita hangarele societății unde se produc mașinile unelte pentru prelucrarea metalului prin deformare plastică la cald și la rece. Totodată au avut ocazia să asiste la operațiuni de debitare, sablare cu nisip și alice metalice, sudare, roluire și îndoire, prelucrare mecanică și activități de montaj pentru componente ale mașinilor unelte.

Caravana UMR S.A Rovinari

Pe data de 17 iunie 2015 a fost organizată o caravană la societatea UMR S.A Rovinari din Târgu Jiu, unde au fost vizitate halele de producție. Cu ocazia acestei vizite au fost prezentate și observate procedurile de execuţie de piese de schimb noi, precum și cele de reparare și înteținere a pieselor deja realizate pentru utilajele din dotarea Complexului Energetic Oltenia și ale altor colaboratori ai UMR S.A. Rovinari. De asemenea, au fost prezentate operațiuni de demontare şi montare a subansamblelor de la utilajele de extracţie şi transport cărbune în vederea recondiţionării acestora.
Tot în cadrul companiei UMR S.A. Rovinari a fost vizitat și Atelierul de confecții metalice și prelucrate în cadrul căruia se execută doar produse pentru piețele externe.

 

 

Curs Operator poliesteri armati cu fibra de sticla

Cursul se adresează unui număr de 40 de membri ai grupului ţintă, are o durată de 360 de ore – 120 de teorie şi 240 de practică, iar pe parcursul derulării programului de formare participanţii vor dobândi competenţe în: pregătirea materialelor şi matriţelor pentru lucru, aplicarea stratului de gelcoat pe matriţă, executarea produselor stratificate prin impregnarea fibrelor de sticlă cu răşini, debavurarea şi retuşarea produsului stratificat etc.

Curs Lacatus constructii structuri aeronave

Cursul se adresează unui număr de 128 de persoane, are o durată de 720 de ore (240 de ore alocate pregătirii teoretice şi 480 de ore pentru cea practică) şi în cadrul său participanţii vor studia şi vor dezvolta abilităţi şi competenţe în: interpretarea documentaţiei tehnice, utilizarea dispozitivelor, protecţia corozivă a suprafeţelor, construcţia şi fabricarea structurii aeronavelor, exploatarea şi întreţinerea tehnică a aeronavelor etc.

Conferinta Lansare

Quanta Resurse Umane în parteneriat cu S.C. Aerostar S.A., Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bacău, Quanta Risorse Umane Italia şi Vulcanair, au susținut pe 26 iunie 2014 conferința de lansare a proiectului "MĂSURI ACTIVE DE OCUPARE ÎN SECTORUL AERONAUTIC PRIN FORMARE PROFESIONALĂ INOVATIVĂ (AEROTRAINING)” POSDRU/125/5.1/S/129302. Evenimentul de lansare a proiectului a avut loc la Hotelul Novotel București.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va rugam sa vizitati www.fonduri-ue.ro

© 2015 - AEROTRAINING
Web Design by DUALVALCOST SOLUTION